Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Hogyan találj otthonról végezhető munkát

Hogyan találj otthonról végezhető munkát

A digitális nomád kifejezést már nem az idegen szavak kéziszótárából próbáljuk kiböngészni, Magyaroszágon virágzanak a coworking irodák és egyre több cég ismeri fel, hogy a 8 órás irodában ülős megoldás nem feltétlenül egy járható út hosszabb távon.

Ez a cikk most arról szól, hogy milyen praktikákat alkamazva és hol találhatod meg ezeket az álom melókat.

Válassz szakterületet

Nehéz első nekifutásra felfedezni, hogy mi érdekel igazán. Azt a hibát viszont ne követsd el, hogy egyszerre több területen próbálod magadat eladni. Nagyon kevés olyan ember van, aki magas szinvonalon képes polihisztorként tevékenykedni.

Legyél nyitott és érdeklődő. Talán könnyebb azokat a témákat, feladatokat leépíteni először, amikkel nem szivesen foglalkozol és mindig az utolsó pillanatra marad. Egy idő után pedig fel fogod ismerni a számodra lelkesítő munkákat.

Hol találhatsz remote munkákat?

Platformok

Upwork: szabadószós munkákért

Fiverr: (olcsóbb) szabadúszós munkákért

Nomadlist: rövidebb vagy akár hosszabb távú munkalehetőségek is vannak fent, szabadúszós munkák kevésbé

Networking

Slack közösségek

Nomadlist slack

remoteok.io

Facebook közösségek

Digital Nomad Girls Community: hölgyeknek nagyszerű online networking lehetőség. Kommentelj, segítsd tanácsokkal a tagokat és oszd meg a saját tartamaidat is.

Digital Nomad Jobs: remote work álláskereső Facebook csoport

Íratnám még tovább a listát, de ha rákeresel Facebookon, akkor akár a szakterületednek megfelelőt is tudsz találni. Több fejlesztőknek, marketingeseknek vagy akár fordítóknak szóló csoport van.

Meetupok Budapesten

Freelancers in Hungary: rendszeresen szerveznek közösségi eseményeket és workshopokat is.

Digital Wombats: havi események, kötetlen networking lehetőség

Szakterülettől függően rengeteg meetupot lehet látogatni mindenféle témában. Jellemzően ezeket a meetupokat cégek szponzorálják toborzás céljából (kacsint, kacsint).

Beszéltél már a főnökkel?

Nehéz lemondani a biztos havi jövedelemről. A jó hír az, hogy nem is feltétlenül szükséges. Lehet, hogy a felmondás előtt érdemes lenne beszélni a főnököddel, hogy Te a jövőben távmunkában szeretnéd folytani.

Miért éri meg ez neki?

  • nem kell utánad fizetnie irodai költségeket
  • felvenni és betanítani egy új embert jellemzően költséges

+ tanács

Ne számíts arra, hogy könnyű lesz. A nulláról felépíteni bármit eszméletlenül sok befektetést igényel. A sok munkának pedig meg lesz a gyümölcse, csak ne add fel az éréséig 🙂

Hajrá!

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!