Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Számlázz.hu WordPress integráció

Rövid tutoriál arról, hogy hogyan tudod gyorsan és egyszerűen összekötni a Számlázz.hu -t a WordPress webáruházaddal a Számlázz.hu WordPress plugin segítségével.

Ha valaha használtál már wordpress weboldalt, akkor bizonyára tudod, hogy szinte mindenre van már egy wordpress-es plugin. Képzelhetitek, hogy mennyire meglepődtem 2017 márciusában, amikor a Számlázz.hu automatikus számlázás szolgáltatását szerettem volna összekötni a webáruházammal. Ebből született meg a “3 új őszhajszál és -5 év, ennyibe került a Simplepay és szamlazz.hu integráció” című cikkem. Ennél viszont sokkal többe került, hiszen fel kellett vennem egy fejlesztőt, az OTP SimplePay és a Számázz.hu integrációjához is.

Ebben a cikkben azt írom meg, hogy milyen lépésekkel tudod könnyedén, programozói tudás nélkül összekapcsolni a weboldaladat a Számlázz.hu fiókoddal.

Számlázz.hu regisztráció

Regisztrálj és fizess elő a Számlázz.hu -ra. Válaszd ki a neked megfelelő csomagot. Az ingyenessel sajnos nem lehet elektronikus számlát kiállítani.

Számlázz.hu csomagok, számlázz.hu WordPress plugin

 

Ha már kiválasztottad és megvásároltad a neked megfelelő csomagot, lépj be a Számlázz.hu fiókodba és hozz létre egy előtagot. Ez az előtag fog megjelenni majd a webáruházadból érkező számlákon, így ha például több bevételi forrásod van, könnyedén külön tudod őket választani.

Számlázz.hu előtag létrehozása

Az előtagod 5 karakterből állhat, amik csak betűk és számok lehetnek. A típusnál válaszd ki a “díjbekérő automatikus számlázáskor számla készül” opciót, majd engedélyezd az online fizetési módot. Ne feledd, érdemes olyan előtagot megadni, amiből első ránézésre tudod, hogy a webshopodhoz tartozik!

Számlázz.hu előtag létrehozása

Vásárold meg a Számlázz.hu WordPress plugint: szamlazzplugin.hu

Számlázz.hu WordPress bővítmény telepítése

Telepítsd a letöltött plugint a WordPress admin felületen, majd aktiváld a bővítményt. Az összekötéshez módosítanod kell a plugin beállításait, amit az oldalmenüben található WooCommerce menüpont alatt lévő Settings-ben találsz. A beállításoknál kattints az “Integrations” tab-re.

szamlazzhu wordpress bővítmény telepítése

Számlázz.hu IPN beállítás

A WordPress weboldalad a rendeléseket IPN segítségével kommunikálja. A következőképpen tudod összekötni a rendszereket.

Jelentkezz be a Számlázz.hu fiókodba:

Beállítások / Fiók beállítások / Számlázás alapadatok

Itt ha legörgetsz, akkor látod, hogy alapból üresen van hagyva a “IPN callback URL” mező. Ide kell majd bemásolni a pluginbeállításoknál található IPN linket.

Számlázz.hu IPN beállítás WordPress plugin

A többi beállítás egyéni igényektől függ. Ki tudod választani, hogy elektronikus vagy papír alapú számlát szeretnél kiállítani, hogy automatikusan jelölje-e teljesítettnek a számlát, ami akkor lehet érdekes ha például nem paypal vagy bankkártyás fizetés van az oldalon, hanem átutalásos. Ilyenkor a kifizetett összeg beérkezése után kell kiállítani a számlát. A plugin támogatja a többnyelvűséget is, WPML kompatibilis és még sok más egyénre szabható beállítás van attól függően, hogy mire van szükséged.

 

A számlát tartalmazó emailt háromféle képpen tudod kiküldeni.

  1. A WooCommerce levélhez csatolva
  2. A pluginon keresztül (lehet HTML kódolt emailt is használni)
  3. Számlázz.hu rendszerén keresztül

 

Ha szeretnél többet megtudni a funkciókról, látogass el a szamlazzplugin.hu weboldalra. A pluginhoz tartozik egy ennél sokkal részletesebb tutorial, amivel könnyedén, pillanatok alatt telepítheted a plugint. Ha mégis elakadnál, akkor az ügyfélszolgálat (azaz én) a rendelkezésedre áll!

A megvásárolt bővítményt akármennyi weboldalon használhatod! 🙂

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!