Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

SimplePay és Számlázz.hu WordPress integráció

Reménytelenség, szenvedés és harc a bug-ok ellen. Röviden így jellemezném a Simplepay és Számlázz.hu integráció folyamatát. Na de hogy neked, kedves olvasó, ne kelljen végigsétálnod a halál sötét és kietlen ösvényén, ami sok csalódással volt kikövezve, leírom, hogy mit tanácsolok, és hogy végül hogyan sikerült egy minden jó ha a vége jó befejezéssel zárni.

UPDATE – SimplePay és Számlázz.hu bővítmény

Időközben lefejlesztettem a webáruház és a Számlázz.hu WordPress webáruház összekötésére szolgáló plugint: szamlazzplugin.hu

Ha a vásárlás előtt szeretnéd tudni, hogy hogyan működik, kattints ide. Röviden összefoglaltam a telepítéshez szükséged lépéseket.

Mivel ez a saját termékem, ezért nektek 10% kedvezménnyel adom 🙂 A pénztárnál használjátok a “girldoesbusiness” kupon kódot! Szerencsénkre, Jamie, akiről a cikkben olvashattok, szintén lefejlesztette nektek a WooCommerce bővítményt, ami a SimplePay és a webáruházatok összekötését oldja meg. Jamie nem csak WordPress rendszerre készítette el a SimplePay bővítményt, hanem magento weboldalra is.

Mind a kettő WordPress bővítményben közös, hogy

 • pár lépéssel telepíthető
 • nem szükséges hozzá programozói tudás
 • részletes, könnyen követhető tutorial tartozik hozzá
 • folyamatosan frissített
 • egyszer kell megvásárolni és akármennyi weboldalon használhatjátok
 • ha elakadnál a telepítés során, akkor segítünk megoldani a problémát.

Miért volt szükségem a Számlázz.hu és a SimplePay pluginokra?

A Budapest Hikers kirándulásaim értékesítése online történik, mert … na jó, ebbe bele sem kell mennem, hogy miért, azt hiszem, manapság ez szinte már követelmény.

A kívánt folyamat egyszerű: jegyek a weboldalon, vásárlás a weboldalon keresztül, amiről automatikus számla (Számlázz.hu) készül egy egyedi előtaggal, hogy a könyvelőm ne fojtson meg egy kanál vízben jogosan, a számla pedig automatikusan ki legyen küldve a felhasználónak a Számlázz.hu shameless selfplugja és “tovább a fieztésre” gombjuk nélkül (amik ráadásul magyararul vannak az alapemailjükben és NEM hajlandóak módosítani rajtuk vagy alternatív megoldást kínálni).

Először is vegyük végig, milyen problémáim voltak a simplepay-el, hiszen a vásárlás folyamata is itt kezdődik.

OTP SimplePay

Ügyfélszolgálat

A SimplePay-ről tudjuk, hogy az OTP-hez tartozik. Én pedig naívan gondoltam, hogy ha besétálok egy OTP-s fiókba, akkor legalább az árakkal kapcsolatban kaphatok tájékoztatást. Sajnos a valóságban nem az törétnik, ami elvileg logikusnak tűnhet. Az OTP fiókokban dolgozók egy része nem is hallott, hogy létezne ilyen fizetési rendszer, és egyáltalán az ügyfeleim miért nem utalnak inkább (WTF?!).

A weboldalukon keresztül egyébként sok információt meg lehet tudni, de ugyebár vállalkozóként mi nem feltétlenül a listaárakra vagyunk kiváncsiak.

Telefonon keresztül nem ajánlom, hogy felkeressétek őket, mivel jellemzően nem válaszolnak a hívásokra. Az egyik ilyen várakoztatásról készítettem képernyőképet, viszont sajnos nem egyszer próbáltam őket utolérni telefonon keresztül, hanem háromszor. Az emailes megkereséssel is hasonló a helyzet.

Most bizonyára felmerül bennetek a kérdés: mégis hol kérj akkor segítséget? Én a Facebook oldalukra írtam végül végső elkeseredettségemben, ahol pillanatokon belül választ kaptam és DIREKT kontaktot a fejlesztésért felelős szakemberükhöz. Ezután kezdett “felgyorsulni” a folyamat. Köszönöm mégegyszer a segítséget Bácsi Lajosnak (OTP IT Üzemeltetés), akivel szinte napi kommunikációt folytattunk, aminek a segítségével végül sikerült egy működő megoldást találnunk.

Integrálás

Ha bérelt webshopod van, akkor viszonylag könnyű a helyzet és sandbox tesztelés nélkül, hamar integrálható, ha viszont egyéni fejlesztésről van szó (sajnos ide tartozik a WordPress is), akkor készülj fel, hogy nem lesz könnyű a dolgod!

Ezeken a szolgáltatásokon keresztül integrálható 1 kattintással:

 • Shopify
 • UNAS
 • MailMaster
 • ShopRenter
 • Eshop-gyorsan
 • Bolthely
 • Viltor
 • Startüzlet
 • CorinWebshop

Azt gondolná az ember, hogy WordPress esetén mindenhez találhatunk használható plugint, de attól tartok, hogy a Simplepay és Számlázz.hu esetén nem ez a helyzet. Van néhány Nigériából származó opensource fejlesztett plugin, ami engem sajnos nem győzött meg (https://wordpress.org/plugins/simplepay-nigeria-official/).

Ha bele szeretnél vágni a folyamatba, akkor erősen tanácsolom, hogy vedd fel a kapcsolatott egy megbízható fejlesztővel, aki már foglalkozott hasonlóval.

A simplepay integráció esetén én Jamie Murphy-vel ([email protected]) dolgoztam, aki saját plugint fejlesztett és csak integrálni kell a WordPress oldalon ahhoz, hogy működjön. A Számlázz.hu plugin továbbfejlesztésére pedig Ócsvári Áront ([email protected]) kértem meg, akivel szintén maximálisan elégedett voltam.

Árak összehasonlítása

Annak ellenére, hogy borzasztóan körülményes az integrálása, az árak számomra mégis alátámasztották, hogy ezt a megoldást válasszam.

  Integráció Havi díj Tranzakció díja
SimplePay 39.000 HUF 0 1,4-1,6%
Braintree 0 1,9% + €0,30
PayPal 0 0 2.9% + $0.30

 

Számlázz.hu

Piacvezető szamlazóprogram, +63 858 ügyfél, +33 020 997 kiállított számla, 0 működképes, hivatalos, könnyen integrálható WordPress plugin.

Ha rákeresel arra, hogy szamlazz.hu wordpress plugin, akkor az első találatként fogod megtalálni a Viszt Péter által fejlesztett plugint, ami szuper (lehet) akkor, ha nincsenek egyéni igényeid, mint például:

 • előtag hozzáadása (akkor érdekes, ha 1 szamlazz.hu fiókkal több webshopot, projektet számlázol)
 • fizetés után legyen automatikusan “teljesítetté” állítva
 • automatikus email módosítása (ne legyen benne a tovább a fizetésre gomb, miutána weboldalon keresztül a felhasználó már FIZETETT, illetve ne legyen benne a szamlazz.hu reklám)

Az előtagokat a Számlázz.hu-n keresztül létre tudod hozni (Beállítások –› Előtagok), a WordPress woocommerce-n belül pedig a Számlázz.hu részhez a fejlesztőm (Ócsvári Áron) hozzáadott egy részt, ahol ezt ki is tölthetem.

Az automatikus emailre, mi azt a megoldást találtuk, hogy a WordPress rendszerén keresztül küldjük ki az emailt. Vigyázz, hogy a számlázós email címnek csak olyat adj meg, ami a saját domain-eddel létezik és nem gmail-es átirányítós megoldás! Ha nem figyelsz erre, akkor a visszaigazoló email a spamben fog landolni.

Ügyfélszolgálat

Viszonylag hamar válaszolnak, VISZONT ha technikai problémára kell megoldást találnod, akkor jellemző, hogy konkrét válaszok helyett azt javasolják, hogy keress fel egy plugin fejlesztőt.

Ti milyen fizetési rendszert használtok és milyen problémákra kellett megoldást találnotok? Írjátok meg kommentben!

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!