Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kedvenc Project Management eszközeim

Ennél választhattam volna valami vonzóbb címet is a “Kedvenc Project Management eszközeim” helyett, mint például: hogyan spórolj meg napi több munkaórát, amit majd önmagaddal tölthetsz, de úgy gondoltam, hogy így mégiscsak lényegretörőbb. A cikk elolvasása előtt tartozom egy vallomással…imádom a különböző projekt management eszközök tesztelését, használatát és elemzését. De ássuk is be magunkat a részletekbe.

Először is tegyünk különbséget a feladatmenedzsment és a projekttervezés között. Előfordulhat, hogy különböző eszkök lesznek ideálisak, hiszen mind a kettő teljesen más funkciót lát el.

A projekttervezéshez egy olyan platformra lesz szükséged, ahol nem vagy úgy keretek köré szorítva mindig “van hely” a táblán és nem veszel el a részletekben, míg a feladatmenedzsment esetében fejjel ugrasz a részletek tengerébe.

Tervezés

A tervezés részhez ajánlom a storiesonbaord-ot, ami egy user story mapping tool, így kiválóan alkalmas arra, hogy a teljes képet láthatsd. Szerencsénkre az eszköz integrálható Trelloval és Jira-val, tehát a tervezés befejeztével a taskokat az adott project management eszközödre tudod küldeni.

Awwapp: https://awwapp.com/

A segítségével jegyzetelhetsz, rajzolhatsz a kollégáiddal egyidőben. Ha vizuálisabb típus vagy, aktiválhatja a kreativitásodat.

Google Drive: talán az egyik legismertebb és leghasznosabb eszköz. A Google Sheet-ek is remek segítőtársként szolgálhatnak, bár szorosabban a keretek közé kényszerít, mint a Storiesonboard vagy awwapp alkalmazás.

Task management

Sokáig Trello-t használtam, mivel integrálható Toggl-el és nagyon felhasználóbarát a felülete, azonban egy idő után kötöttnek éreztem a lehetőségeket. Utána próbáltam ki a Pivotal Trackert, a Jira-t és a monday.com-on, de végül az ingyenesen is elérhető Asana lopta be magát a szívembe igazán. Miért? Mert könnyű használni, logikus, szemetgyönyörködtető ux-el rendelkezik, és kifejzetten átláthatóvá teszi a munkát.

Amit nem mérsz, nem tudod fejleszteni

A különböző munkafeladatok elvégézések idejét Toggl-el mérem, ami elérhető a böngészőn keresztül, de Mac-re rendelkeznek desktop app-el is, illetve a telefonra való app-jüket is le tudod tölteni. Tehát, bárhol, bármikor mérheted a produktivitásodat.

Toggl stuktúra

  • clients: ügyfelek
  • projects: pojektek
  • tasks: feladatok
  • tags: tag-ek

Ti milyen eszközöket használtok? 🙂 Írjátok meg kommentben!

 

 

 

 

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!