Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Számlázz.hu WordPress integráció

Rövid tutoriál arról, hogy hogyan tudod gyorsan és egyszerűen összekötni a Számlázz.hu -t a WordPress webáruházaddal a Számlázz.hu WordPress plugin segítségével.

Ha valaha használtál már wordpress weboldalt, akkor bizonyára tudod, hogy szinte mindenre van már egy wordpress-es plugin. Képzelhetitek, hogy mennyire meglepődtem 2017 márciusában, amikor a Számlázz.hu automatikus számlázás szolgáltatását szerettem volna összekötni a webáruházammal. Ebből született meg a “3 új őszhajszál és -5 év, ennyibe került a Simplepay és szamlazz.hu integráció” című cikkem. Ennél viszont sokkal többe került, hiszen fel kellett vennem egy fejlesztőt, az OTP SimplePay és a Számázz.hu integrációjához is.

Ebben a cikkben azt írom meg, hogy milyen lépésekkel tudod könnyedén, programozói tudás nélkül összekapcsolni a weboldaladat a Számlázz.hu fiókoddal.

Számlázz.hu regisztráció

Regisztrálj és fizess elő a Számlázz.hu -ra. Válaszd ki a neked megfelelő csomagot. Az ingyenessel sajnos nem lehet elektronikus számlát kiállítani.

Számlázz.hu csomagok, számlázz.hu WordPress plugin

 

Ha már kiválasztottad és megvásároltad a neked megfelelő csomagot, lépj be a Számlázz.hu fiókodba és hozz létre egy előtagot. Ez az előtag fog megjelenni majd a webáruházadból érkező számlákon, így ha például több bevételi forrásod van, könnyedén külön tudod őket választani.

Számlázz.hu előtag létrehozása

Az előtagod 5 karakterből állhat, amik csak betűk és számok lehetnek. A típusnál válaszd ki a “díjbekérő automatikus számlázáskor számla készül” opciót, majd engedélyezd az online fizetési módot. Ne feledd, érdemes olyan előtagot megadni, amiből első ránézésre tudod, hogy a webshopodhoz tartozik!

Számlázz.hu előtag létrehozása

Vásárold meg a Számlázz.hu WordPress plugint: szamlazzplugin.hu

Számlázz.hu WordPress bővítmény telepítése

Telepítsd a letöltött plugint a WordPress admin felületen, majd aktiváld a bővítményt. Az összekötéshez módosítanod kell a plugin beállításait, amit az oldalmenüben található WooCommerce menüpont alatt lévő Settings-ben találsz. A beállításoknál kattints az “Integrations” tab-re.

szamlazzhu wordpress bővítmény telepítése

Számlázz.hu IPN beállítás

A WordPress weboldalad a rendeléseket IPN segítségével kommunikálja. A következőképpen tudod összekötni a rendszereket.

Jelentkezz be a Számlázz.hu fiókodba:

Beállítások / Fiók beállítások / Számlázás alapadatok

Itt ha legörgetsz, akkor látod, hogy alapból üresen van hagyva a “IPN callback URL” mező. Ide kell majd bemásolni a pluginbeállításoknál található IPN linket.

Számlázz.hu IPN beállítás WordPress plugin

A többi beállítás egyéni igényektől függ. Ki tudod választani, hogy elektronikus vagy papír alapú számlát szeretnél kiállítani, hogy automatikusan jelölje-e teljesítettnek a számlát, ami akkor lehet érdekes ha például nem paypal vagy bankkártyás fizetés van az oldalon, hanem átutalásos. Ilyenkor a kifizetett összeg beérkezése után kell kiállítani a számlát. A plugin támogatja a többnyelvűséget is, WPML kompatibilis és még sok más egyénre szabható beállítás van attól függően, hogy mire van szükséged.

 

A számlát tartalmazó emailt háromféle képpen tudod kiküldeni.

  1. A WooCommerce levélhez csatolva
  2. A pluginon keresztül (lehet HTML kódolt emailt is használni)
  3. Számlázz.hu rendszerén keresztül

 

Ha szeretnél többet megtudni a funkciókról, látogass el a szamlazzplugin.hu weboldalra. A pluginhoz tartozik egy ennél sokkal részletesebb tutorial, amivel könnyedén, pillanatok alatt telepítheted a plugint. Ha mégis elakadnál, akkor az ügyfélszolgálat (azaz én) a rendelkezésedre áll!

A megvásárolt bővítményt akármennyi weboldalon használhatod! 🙂

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi