Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kedvenc Project Management eszközeim

Ennél választhattam volna valami vonzóbb címet is a “Kedvenc Project Management eszközeim” helyett, mint például: hogyan spórolj meg napi több munkaórát, amit majd önmagaddal tölthetsz, de úgy gondoltam, hogy így mégiscsak lényegretörőbb. A cikk elolvasása előtt tartozom egy vallomással…imádom a különböző projekt management eszközök tesztelését, használatát és elemzését. De ássuk is be magunkat a részletekbe.

Először is tegyünk különbséget a feladatmenedzsment és a projekttervezés között. Előfordulhat, hogy különböző eszkök lesznek ideálisak, hiszen mind a kettő teljesen más funkciót lát el.

A projekttervezéshez egy olyan platformra lesz szükséged, ahol nem vagy úgy keretek köré szorítva mindig “van hely” a táblán és nem veszel el a részletekben, míg a feladatmenedzsment esetében fejjel ugrasz a részletek tengerébe.

Tervezés

A tervezés részhez ajánlom a storiesonbaord-ot, ami egy user story mapping tool, így kiválóan alkalmas arra, hogy a teljes képet láthatsd. Szerencsénkre az eszköz integrálható Trelloval és Jira-val, tehát a tervezés befejeztével a taskokat az adott project management eszközödre tudod küldeni.

Awwapp: https://awwapp.com/

A segítségével jegyzetelhetsz, rajzolhatsz a kollégáiddal egyidőben. Ha vizuálisabb típus vagy, aktiválhatja a kreativitásodat.

Google Drive: talán az egyik legismertebb és leghasznosabb eszköz. A Google Sheet-ek is remek segítőtársként szolgálhatnak, bár szorosabban a keretek közé kényszerít, mint a Storiesonboard vagy awwapp alkalmazás.

Task management

Sokáig Trello-t használtam, mivel integrálható Toggl-el és nagyon felhasználóbarát a felülete, azonban egy idő után kötöttnek éreztem a lehetőségeket. Utána próbáltam ki a Pivotal Trackert, a Jira-t és a monday.com-on, de végül az ingyenesen is elérhető Asana lopta be magát a szívembe igazán. Miért? Mert könnyű használni, logikus, szemetgyönyörködtető ux-el rendelkezik, és kifejzetten átláthatóvá teszi a munkát.

Amit nem mérsz, nem tudod fejleszteni

A különböző munkafeladatok elvégézések idejét Toggl-el mérem, ami elérhető a böngészőn keresztül, de Mac-re rendelkeznek desktop app-el is, illetve a telefonra való app-jüket is le tudod tölteni. Tehát, bárhol, bármikor mérheted a produktivitásodat.

Toggl stuktúra

  • clients: ügyfelek
  • projects: pojektek
  • tasks: feladatok
  • tags: tag-ek

Ti milyen eszközöket használtok? 🙂 Írjátok meg kommentben!

 

 

 

 

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi