Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A networking események Darth Vaderei

Mi jut eszedbe, ha a networking szó hallatán? Régebben nekem ez mindig azt jelentette, hogy elmegyek egy kényelmetlenül fancy business rendezvényre, és egy csomó izzadt tenyérrel fogok kezet. Ilyenkor jellemzően ügynök típusú szereotípiákkal találkozom, erőletett mosollyal mutatkoznak be, és rutinos dumájukkal próbálnak lenyűgözni és eladni magukat.

Kifejezetten szerettem azokat a hideg, kőkemény, majdnemhogy félelmetes alakokat. Olyanok, mint az üzleti élet Darth Vader-ei, akik csak hatalomra vágynak és készen állnak, hogy bármelyik pillanatban szédszedjenek. Hogy volt e valaha kedvem velük fecsegni? A válasz egyszerű: NEM! Úgy éreztem magam, mint egy kölyök, aki elveszett Vader halálcsillagán és kétségbeesetten keresi a kiutat, vagy valamit amibe veszély esetén kapaszkodhat.

De szerencsére kiderült, hogy van egy másik világ is…

A vállalkozók új generációja. Először kicsit féltem belevetni magam Budapest üzleti világába. Nem volt lézerkardom sem, vagy egyéb hasonló fegyverem. De nem volt más választásom, ezért bejelentkeztem egy pár rendezvényre ahol végre pozitívan csalódhattam.

Magyarországon az emberek kényszerhelyzetben vannak. Már-már kötelező, hogy kreatívak legyenek és kihozzák a legjobbat magukból, és a jelen gazdasági helyzetéből. Rengeteg remek ötlet és startup kezdeményezés születik nap, mint nap. Nyilván itt-ott még mindig találni egy Darth Vader-t. De nagyon sok 20-as 30-as vállalkozóval találkoztam, akik teljesen másképp állnak a munkához. Felfedezik az önmagukban rejlő tehetséget és hogy ezzel hogy lehetnek hasznosak… hasznosak másoknak, a gazdaságnak, a világnak. Rengetegen már csak egy laptoppal fegyverkezve indulnak neki, hogy meghódítsák a világot és varázsoljanak valami nagyszerűt. Keresik a szinergiákat, inspiráló és motiváló coworking közösségeket hoznak létre, és járják a világot.

Különleges személyiségek, szívvel, lélekkel és érdekes történetekkel. És kiváncsiak Rád is, befogadóak, nem csak önmaguk körül forog a világ. Fantasztikus megismerni ezt az életet és munkastílust… és még jobb érzés része lenni ennek a világnak. Nekik köszönhetően a networking barátságos és építő változatát tapasztalhattam meg. Ami arról szól, hogy tanuljunk egymástól, ahelyett hogy kitoljunk egymással. Mit is mondjak… így bizniszelni igazi öröm.

Képzeljetek el egy világot, ahol ilyen a természetes interakció. Egy támogató együttmüködés az egymás elleni harc helyett.
May the team-spirit be with you! 🙂

Szerző: Pall Laura | laurasmindtrail.com

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi