Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Digitális nomád utasbiztosítás

Digitális nomád utasbiztosítás

Digitális nomád utasbiztosítás, mint csomag, a hagyományos utasbiztosítóknál sajnos nem létezik, ezért digitális nomádként nehéz olyan utasbiztosítást találni, ami az egész világot, de legalább a népszerűbb digitális nomád desztinációkat lefedi. Indulás előtt ezért problémát okozhat minden utazást érintő területen megnyugtató megoldást találni.

Ebben a cikkben összehasonlítom nektek a cikk írásakor elérhető utasbiztosítókat. Az árat magamra szabva kalkuláltam, tehát eltérhet a publikálás után eltelt idő és a különböző igények miatt.

Hagyományos utasbiztosítások

Először nézzük a hazánkban népszerű biztosítókat. Hasonló kritériumokat tápláltam be az online kalkulátorba minden esetnél, hogy könnyebben össze lehessen hasonlítani az itthon elérhető opciókat.

Allianz biztosító

Ha az Allianz-al kötnél biztosítást, akkor még utazás előtt el kell intézned, különben csak külön engedéllyel szerződhetsz le velük. A telefonos tájékoztatójuk alapján sajnos nem lehet velük olyan biztosítást kötni, hogy például biztosít egész Ázsiára, hanem minden egyes utazás előtt külön le kell szerződni, ami nagyon macerás lehet, főleg mert digitális nomádként ezer más utazással kapcsolatos feladatod van, no meg azért sem opció, mert ugye csak Magyarországon tartózkodva lehet biztosítást kötni.

Allianz utasbiztosítás digitális nomád
Forrás: Allianz

Az Allianz biztosító alap utasbiztosításai Európa, Oroszország és Törökországra érvényesek. Ha Ázsia országaiba, Afrikába (kivéve Tunézia, Egyiptom és Marokkó) vagy Észak-Amerikába utazol, akkor az alapdíjon felü 50% pluszt számolnak fel. Erről bővebben ebben a doksiban olvashatsz. Ha  Észak-Amerika, Közép-Amerika és Karibi szigetek, Dél-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland területére utaznál, akkor a  II. pótdíj kategóriába esik az utazásod, ami 100% extra biztosítási díjat jelent.

UNION Biztosító

Bárhol, bármikor bármennyi időre megköthető világjáró utasbiztosítást kínál az UNION Biztosító. A weboldalukon keresztül könnyedén megtudhatod, hogy mennyibe kerülne a biztosítás. Én egy felnőttre, 365 napra, alkalmi sportolással, Európán kívülre számoltam. Mind a kettő alap műszaki tárgy biztosítást is tartalmaz. A kritériumok alapján két csomag közül választhatnék:

Világjáró Horizont Prémium

Évi 399.675 Ft-ért (havi 33.306 Ft) biztosítják az egyészségügyi ellátást 150 000 000 ft-ig, 250.000 Ft-ig a műszaki tárgyakat és a többi alapkritérium is stimmel, viszont ha törlik a járatot és szállást kell foglalni, akkor az sajnos saját kontóra fog menni. Éppen ezért szerintem ez a csomag kissé (nagyon) túl van árazva.

UNION Világjáró Horizont prémium ártábla
Forrás: union.hu

Világjáró Horizont

Olcsóbb kategóriába tartozik a Világjáró Horizont csomag, amivel évente 284.700 Ft-ért alacsonyabb határértékig biztosítanak. Szerintem bőven elég az, amit ez a csomag nyújt, hacsak nincs romokban a szervezeted, halálzónába utazol vagy méregdrága eszközökkel vagy felszerelve.

UNION Világjáró Horizont ártábla
Forrás: union.hu

Groupama Biztosító

A Groupama felületén keresztül könnyen ki tudod számítani online, hogy mennyibe kerülne egy évre az utasbiztosítás. Amit hiányoltam a platformról, hogy a kalkuláció során választani kell, a Bázis, Komfort és Prémium közül, viszont nem informálnak arról, hogy mi a csomagok közötti különbség, még a kalkuláció után sem látod, hogy a válaszott csomagod pontosan mit tartalmaz. Ha szeretnél tájékozódni a csomagokról, akkor a letölthető doksik résznél találhatod meg a termékismertető pdf-et.

Groupama utasbiztosítás
Forrás: groupamadirekt.hu

A komfort biztosítás egy évre 281 637 Ft-ba kerül, pár ezer forinttal kevesebb, mint az UNION Biztosító alapcsomagja. A Groupama az OTP Csoport Parnere, úgyhogy ha rendelkezel OTP bankkártyával, akkor 10% kedvezményben részesülsz.

AEGON Direkt Biztosító

Éves szerződést csak a biztosító előzetes jóváhagyásával lehet kötni, ezért az online kalkulátorral 30 napra számoltam. Szintén európán kívüli országokkal. Hozzáadtam a Kütyü Plusz extrát is, ezért a kalkulált ár magasabb, mint az alapcsomag.

Aegon biztosító kütyü plusz
Forrás: aegondirekt.hu

Sajnos az Aegon biztosítás sem terjed ki olyan előre nem látható problémákra, mint törölt járat, késett járatból adódó átszállási problémák, ami igaz, hogy nem gyakori, de pont elégszer fordul elő. Ha pedig éppen drága helyen történik meg veled, akkor egy vagyont kell fizetned, hiába van utasbiztosításod.

Aegon utasbiztosítás árak
Forrás: aegondirekt.hu

SafetyWing – Nomád utasbiztosítás

A hagyományos utasbiztosítások drágábbak, ráadásul nem felelnek meg a minimum nomád feltételeknek, mint például

  • bárhol, bármikor megköthető online szerződés
  • az egész világra kiterjedő védelem (de legalább egy nagyobb földrészre)
  • törölt, késett járatokra is érvényes anyagi segítség
  • poggyászbiztosítás
  • alap egészségbiztosítás
safetywing digitalis nomad utasbiztositas
Forrás: safetywing.com

A SafetyWing ezeket mind tartalmazza, ráadásul sokkal olcsóbb, mint az itthon köthető biztosítások. Havi 36.96 dollárba, azaz 11.100 Ft-ba kerül úgy, hogy bármikor lemondhatod, nincsenek éves szerződés kötelezettségek és kiszolgálja az összes digitális nomád igényt a műszaki cikkek biztosításán kívül.

A véleményem szerint ez a legkedvezőbb opció, de ha tudsz még más nomádbarát utasbiztosítóról, kérlek írd meg és frissítem a cikket.

*kötelező blabla: A cikket 2019 Október 7-én írtam, a biztosítással kapcsolatos információk azóta eltérhetnek, illetve szelyenként változhatnak.

 

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!