Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Dolgozgatunk, alszunk, próbálunk kikapcsolódni, na de mennyi időt is töltünk aktívan olyan dolgokkal, amiket igazán szeretünk csinálni? Nagy Feró hipotézise lehet, hogy együtt halt meg a kommunizmussal? Derítsük ki!

Optimális órák száma

Kutatások bizonyítják, hogy egy átlagos dolgozó napi 2 óra 53 percig produktív. A maradék idő a kollégákkal való pletykálkodással, hírek olvasásával, szocial mediaval és sokaknál álláshirdető oldalak böngészésével telik.

Az emberi agynak alapvetően 1 óra intenzív munkavégzés után 15 perces regeneráló szünetre van szüksége. Azok az alkalmazottak akik átlagosan 52 percet dolgoznak, majd 15-20 perces szünetet tartanak sokkal produktívabbnak bizonyulnak, mint a kevesebb szünettel, de több szocial median stalkoljuk az unokatesónk barátnőjének az anyjának az új férjét típusú típusú időtöltéssel vészelik át a nehéz napokat.

Produktívan dolgozol vagy csak sokat?

Svédországban egy kísérlet részeként kórházban dolgozó növéreken tesztelték a 6 órás munkavégzés teóriát. Azok a dolgozók, akik a 6 órás műszakra voltak beosztva, 64% -al hatékonyabban és 20%-al boldogabban töltötték a napot, ráadásul a napi 8 órásokhoz képest 50%al kevesebb betegszabadságot vettek ki.

A kevesebb néha több

Különösen igaz, ha a ledolgozott órák számát vizsgáljuk. Menjünk is végig szépen sorban az előnyökön.

Munka-magánélet egyensúly

Mivel korábban van vége a munkaidőnek, elegendő idő juthat egy munka utáni edzésnek vagy családdal, barátokkal való időtöltésnek. A boldog munkatársak pedig sokkal produktívabbak. Mivel így nagyobb szerepet kap az aktív kikapcsolódás, ezeknek a kollágáknak nagyobb esélyük van arra, hogy másnap reggel kipihenten és frissült erővel kezdjenek munkának. A stresszesebb helyzeteket is könnyebb kezelni, ha az ember nem azt kívánja bárcsak az irodában lévő nyugifotelben helyeznék lehetőleg azonnal örök nyugalomba. Hosszabb távon így megelőzhetjük az alkalmazottak kiégését. A friss, motivált és boldog munkaerő pedig mindennél értékesebb.

Már megint beteg vagy?

A folyamatos stressz és a megfelelő pihenés hiánya teljesen legyengítheti az immunrendszert, ami általános fáradtság érzéshez és egész évben előjövögető betegséghez vezethet. Nem lenne jobb munkáltatóként ezt a sok napot megspórolni?

HR

Elég vonzó ajánlat az, hogy a munka mellett lehetőséget biztosítasz a magánéletük kibontakozásához is. Óriási a verseny a profi munkaerőért és jelenleg Magyarországon kevesen vezették be a 6 órás műszakot a 8 helyett. Előzz be minenkit a haladó gondolkozásoddal!

Prorduktivitás

Munkáltatóként nem teljesen mindegy, hogy hány órát dolgozik az alkalmazottad, amennyiben elvégzi a kijelölt munkát? Sosem hittem az óradíjas bérezésben igazán, mert megöli a motivációt. Főleg akkor, ha kötelezően minden nap 8 órán keresztül kényszerülünk előre kijelölt feladatok elvégzésére. Mi lenne, ha felajánlanád a csapatodnak, hogy hazamehetnek korábban, ha elvégzik ugyanazt a munkát? Ha mindenki feláll az asztaltól pár órával korábban, egy idikatív jel lehet a jövőre vonatkozóan.

Szerintetek járható út a 6 órás munkavégzés vagy maradjunk csak a 8 óránál? A Facebook oldalamon szavazhattok!

Marschalek Ágnes

Marschalek Ágnes

Marketing tanácsadóként segítem az ügyfeleim online stratégiáját, nemzetközi piacra lépését és skálázását. Alkotóként szerethető hiánytermékeket fejlesztek és értékesítek. Többek között építettem már +8000 létszámmal rendelkező profit és közösségorientált kiránduló csoportot és számlázást automatizáló szoftveres terméket is WordPress felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

Szociális linkek

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről, ha megoszthatom veled, hogy milyen hasznos eszközöket találtam az interneten és ha érdekelnek privát információk és őszinte történetek a vállalkozásomról.

PRIVÁT TARTALMAK CSAK EMAILBEN.

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem

Passzív jövedelem forrásokat építeni egy olyan korszakban ahol bizonytalan, hogy lesz-e nyugdíj és a koronavírus következtében megroppant gazdaság ki tudja, hogy el fog-e tudni tartani, kiemelten fontos. A cikk célja, hogy az utópikus fogalmat, a passzív jövedelem mítoszát, egyszerűen, gyakorlatias megközelítéssel bontsa le.

Tovább olvasom!
mentruációs ciklus

A menstruációs ciklus ereje

A legtöbb nőnek negatív, női léttel együtt járó átkot jelent a havi baj, azaz a menstruáció. Hölgyeim, ideje, hogy újraértelmezzük a menstruáció jelentését és elkezdjük megérteni, értékelni és kihasználni a rengeteg előnyét.

Tovább olvasom!